Tipy na zdravé jarní snídaně

Zdravá stravaVaření
redakce Biopron 21.05.2020

Zářivé, krásné a lákavé barvy zeleniny, nekončící výběr ovoce a jogurtů plus něco extra a vaše zdravé snídaně jsou na světě. Nejen že budou krásné na pohled, ale také prospěšné pro vaše zdraví.

Připravili jsme si pro vás několik tipů na super zdravé snídaně, které vás zaručeně postaví na nohy a dodají vám energii na celý den.

  • Ovocné zmrzlinové dezerty nikdy nezklamou: Pokud máte rádi sladké a zdravé recepty, pak jsou ovocné zmrzlinové dezerty (parfait) právě to, co potřebujete.
    Připravte si smyslný šálek zdravé pochoutky s tím správným množstvím čerstvého ovoce. Můžete zkusit tzv. parfait s borůvkami, broskvemi, cereáliemi a šlehačkou z kokosového mléka. Vyberte si cereálie, které vám chutnají, položte na ně čerstvé borůvky a broskve tak, aby navzájem překrývaly, a vrstvěte, dokud nebudete mít dost. Na vrch přidejte šlehačku.
  • Smoothies, které vás zasytí: Chcete si připravit snídaňový koktejl, který vám zpříjemní ráno jemnou ovocnou chutí? Pokud ano, pak určitě vyzkoušejte smoothie z mandlového mléka nebo smoothie z borůvek a chia semínek.
    Dobrá věc na těchto receptech je, že jsou nejen zdravé, ale také vám pomohou detoxikovat váš organismus od přebytečného cukru, protože neobsahují cukr ani sladidla. S přísadami jako jsou semínka chia, ovoce, mandlové mléko, oves a také mandlové máslo, či borůvky, jste připraveni na vaši zdravou přeměnu.
  • Saláty vám zpříjemní život: Pokud se snažíte jíst více zeleniny, zaměřte se především na mladou zeleninu, ve které najdete vše, co vaše tělo právě teď potřebuje. Orientujte se podle barvy: zelená má zelenou! Vyzkoušejte zeleninový salát, který dokáže rychle pomoci vašemu organismu a doplnit hladinu vitamínů a minerálů.
    Přidejte k salátu něco křupavé, například falafel, bagetku nebo a lososa, a užijte si chutné a zdravé jídlo.
    I zdravé recepty si můžete alternovat podle sebe. Do salátu přidejte například krutony z pečiva, uzeného lososa, cherry rajčata nebo falafel. Můžete také přidat plátky okurky, řecký jogurt nebo hrušku. Toto jsou jen některé z možností, které můžete prozkoumat při přípravě vydatné snídaně, které vás nastartují.
  • Nadýchané a lehké palačinky: Nadýchané a lehoučké, tyto zázraky na talíři vás zasytí a dají vám energii potřebnou na to, abyste mohli čelit teplému počasí.
    Vyzkoušejte cottage cheese palačinky z ovesné nebo kukuřičné mouky s rebarborovou polevou. Obsahují vápník, bílkoviny, různé vitamíny a potřebnou vlákninu, aby vašemu tělu skutečně nic nechybělo.
  • Domácí vafle: S vaflemi by každý den začínal radostněji. Ještě lepší by byly, kdyby se v nich objevily další přírodní ingredience, které by z nich vykouzlily zdravou dobrotou.
    Tento jednoduchý a praktický recept vám nabízí různé možnosti, jak si připravit zdravou snídani z přírodních ingrediencí. Můžete vyzkoušet norské vafle nebo celozrnné a sušené vafle. Jakmile budete mít vafle upečené, přidejte trochu javorového sirupu a budete skutečně překvapeni, jak si pochutnáte. 

Závěr

Letošní jarní snídaně mají být lehké, syté a zdravé. Díky dostatku čerstvého ovoce a zeleniny všude kolem vás není třeba příliš dlouho hledat ingredience, abyste si mohli připravit dobré a zdravé snídaně. Smoothies, vafle, saláty, palačinky a o mnoho více – existuje mnoho možností, jak si toto jaro zdravě užít.

Přečtěte si více

Předchozí Další