Ciťte se lépe a zdravěji s probiotiky

Zdravá stravaSpeciální strava
redakce Biopron 21.05.2020

Opakovaně trpíte problémy s nadýmáním nebo trávením poté, co sníte své oblíbené jídlo?

Problémy s trávením nejsou nikdy příjemnou záležitostí a dokáží podstatně ovlivnit kvalitu našeho života. Je proto vhodné obohatit vaši stravu tak, aby podporovala rovnováhu přirozené střevní mikrobioty.

Co jsou probiotika?

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které po požití v dostatečném množství mají příznivý vliv na naše zdraví. Přirozeně se vyskytující probiotika se nacházejí ve fermentovaných potravinách (například v mléčných výrobcích) a mohou se také doplňovat ve formě doplňků stravy.

Proč bychom je měli používat?

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které jsou-li podávány v adekvátním množství, přispívají ke zdravotnímu stavu hostitele (definice FAO / WHO, 2002). Probiotika hrají roli v jejich mechanickém účinku, jako je přilnavost na střevní sliznici a soutěžení o místo s patogeny. Pokud si probiotické kmeny získají své místo, patogeny ho naopak nemají dostatek na usazení.

Užívání probiotik se doporučuje pro podporu přirozené rovnováhy střevní mikrobioty.

Přečtěte si více

Předchozí Další
  • Tipy na zdravé jarní snídaně

    Tipy na zdravé jarní snídaně

    Zářivé, krásné a lákavé barvy zeleniny, nekončící výběr ovoce a jogurtů plus něco extra a vaše zdravé snídaně jsou na světě. Nejen že budou krásné na pohled, ale také prospěšné pro vaše zdraví.

    Přečtěte si