Mohu pít kávu během těhotenství?

Strava v těhotenstvíKojení
redakce Biopron 21.05.2020

Káva není jen lahodný a osvěžující nápoj. Pití kávy patří k důležitým každodenním rituálům, které nám umožňuje dát si pauzu a setkat se s přáteli. Chápeme proto vaše obavy.

Problém není se samotnou kávou, ale s kofeinem, který lze nalézt také v některých čajích. Maximálně bychom si měli dopřát 4 šálky kávy denně, ale zdůrazňujeme, že je lepší držet se známého přísloví: méně je více.

Vynikajííííííííííííícííííííííí novinky!

Ranní šálek kávy nebo čaje během těhotenství plod nepoškodí, takže si ji určitě můžete dovolit a zpříjemnit si den. Velké množství příjmu kávy během těhotenství však může způsobit problémy s vývojem dítěte, protože kofein zabraňuje vstřebávání důležitých živin.

Jaké je doporučené denní množství kofeinu během těhotenství?

Studie ukázaly, že maximální užívání kofeinu by nemělo překročit 300 miligramů kofeinu. To se rovná dvěma šálkům kávy denně. Pořád se však doporučuje snažit se příjem kofeinu co nejvíce minimalizovat. Ano, my víme ...

Zvyk je železná košile.

Při snižování množství kofeinu můžete vyzkoušet jiné alternativy kávy. Například káva bez kofeinu nebude mít sice stejně magickou sílu, ale přesto si budete moci udělat přestávku a jít na kávu s přáteli. A to nezmiňujeme placebo efekt, který se může v některých situacích dostavit. Věříme, že únava z těhotenství může být větší než obvykle, ale

  • správnou výživou, 
  • dostatkem tělesné aktivity, 
  • pitím adekvátního množství vody a 
  • snahou snížit příjem kofeinu v porovnání s obdobím před těhotenstvím, 

určitě najdete tu správnou cestu a užijete si toto krásné období vašeho života.

Přečtěte si více

Předchozí Další
  • Probiotika během těhotenství

    Probiotika během těhotenství

    Fáze těhotenství je v životě každé ženy velmi kritická, ale pokud se budoucí maminka chová tak, jak si to situace vyžaduje, dítě se narodí a zůstane zdravé, i ona bude fit a dostatečně silná na to, abyste mohla postarat o své novorozené děťátko.

    Přečtěte si