5 věcí, které je dobré mít v létě vždy při ruce

Probiotika
redakce Biopron 01.08.2021

Léto milujeme, ať paří sluníčko nebo prší. Více cestujeme, užíváme si, zkoušíme nové a nepoznané nebo se vracíme k osvědčeným místům a aktivitám.

Na některé věci bychom ale neměli zapomínat, obzvlášť při cestování, kdy ochutnáváme nové pokrmy, stravujeme se na pochybnějších místech a dny trávíme stále na přímém slunci.
 
Láhev s vodou
 
Všude omílané téma, které má své opodstatnění. Přísun dostatečného množství tekutin je nezbytný obzvlášť v parném létě, a spoléhat, že po cestě bude možnost pořídit si nebo koupit nezávadnou pitnou vodu, se nemusí vyplatit. Užitková voda je dobrá na zchlazení a omytí rukou, pít ji je přílišný risk s případnými nepříjemnými následky v podobě střevních potíží. Lahev s vodou se hodí nejen proto, abyste se nenakazili při konzumaci závadné vody, ale i pokud už nějaký akutní trávicí problém nastane. Průjem dokáže člověka pořádně dehydratovat a dostatečný pitný režim vás může uchránit před pobytem v nemocnici. Do vody přihoďte rehydratační roztok nebo iontový nápoj, který dodá potřebné minerály a cukr.

Dezinfekční gel

Na cesty se vyplatí vzít s sebou také příruční balení dezinfekčního gelu na ruce – ne vždy je možné si po toaletě či před jídlem omýt ruce v nezávadné vodě. Hygiena je velmi důležitá a obzvlášť, když se vydáme na dovolenou a zejména do exotických destinací.
 
Probiotika
 
Probiotický doplněk stravy využijete celé léto. Podporuje obnovu rovnováhy střevní mikroflóry .  Neměl by chybět v kufru do zahraničí, v tašce na chatu ani v batohu na festival, kde je riziko nevhodných hygienických podmínek větší. Vyzkoušejte Biopron Forte – probiotický komplex vhodný nejen na cesty. Obsahuje speciální kombinaci dvou probiotických kmenů s vysokým obsahem živých kultur (10 mld. CFU), prebiotika a prospěšnou kvasinku S. Boulardii. Pro dospělé a děti od 6. měsíců. 30 tobolek za doporučenou cenu 285 Kč. www.biopron.cz
 
Vlhčené toaletní ubrousky
 
Malý balíček za pár korun, které nezabere v batohu moc místa, ale v určitých situacích je k nezaplacení. Pro lepší pocit čistoty ho proto noste vždy s sebou.

Pokrývka hlavy a krém s UV faktorem
 
Den strávený na slunci a v přílišném horku se může projevit i úžehem. Příznaky obvykle zpozorujeme až po několika hodinách a často je doprovázen spálenou kůží, slabostí, bolestí hlavy, únavou, nebo zvracením. Pokrývka hlavy, krém s odpovídajícím UV faktorem a dostatečný příjem tekutin mohou nepříjemnostem zabránit nebo je alespoň zmírnit. Sbalte si je do batohu a pravidelně používejte. 

Zkazit si dovolenou potížemi, kterým šlo zabránit, by bylo zbytečné.

Přečtěte si více

Předchozí Další