Prvních 1000 dnů nového života

Pomozte svým dětem růst zdravěji!
Je vědecky prokázáno, že výživa v prvních 1 000 dnech života dítěte je naprosto klíčová pro jeho zdraví v dospělosti - a všechno to začíná již v okamžiku početí. Jsou to tedy rodiče, kteří jsou schopni výrazně ovlivnit odolnost dítěte proti nástrahám uspěchaného životního stylu. Strašidelné, že? Ale můžete si oddechnout. Už z toho, že čtete tyto stránky je zcela jasné, že se staráte více než dost!

Věděli jste, že naše kondice je velmi závislá na stavu naší střevní mikrobioty – na mikrobech, kteří žijí v našich střevech? Pokud je narušena normální rovnováha těchto mikrobů, rovnováha střevní mikrobioty trpí, což může přispívat k alergiím nebo autoimunitním onemocněním. A my rozhodně nechceme, aby to v budoucnu potkalo naše děti.

Prvních 1000 dnů nového života
Prvních 1000 dnů nového života

Výživa, výživa a zase výživa!

To je důvod, proč je více než důležité učit děti správným stravovacím návykům od samého počátku jejich života. A přidáním denní dávky probiotik - živých bakterií - přispějete ještě více k tomu, abyste pomohli svému dítěti vybudovat si silnou a vyváženou střevní mikrobiotu a zdravou fyzickou kondici. 

Na prvních 1000 dnech záleží nejvíce. A jsme si jisti, že jste si toho dobře vědomi.

Průvodce prvními 1000 dny nového života

Previews den 0 Next
  • 41. týden

    Biopron Baby+

    Nejvýznamnější priority novorozence? Sání, trávení. Zakládá se imunitní a trávicí systém s vyváženou mikrobiotou. Děti si sami musí vyvinout jejich vlastní mikroflóru, nezávislou na té, tkerou získaly od matky. 

  • 42. týden

    Vaše dvoutýdenní děťátko nyní spí asi 18 hodin denně, jí každé dvě až tři hodiny a začíná pomalounku zvedat hlavičku.

  • 43. týden

    Třetí týden - týden velkých změn. Vaše dítě miluje pozorovat a poslouchat lidi kolem sebe. Během kojení, vaše dítě potřbeuje vitamín D a s pravidelnou stravou se stává i silnější.

  • 44. týden

    První měsíc vašeho děťátka! Poklepejte se po ramenou, vedete si skvěle! Vaše dítě se nyní dokáže nadchnout, když slyší známé hlasy a vidí známé obličeje, jako právě ty svých rodičů. 

  • 45. týden

    Zde přichází velká změna - vaše dítě spí v noci déle. A další velká změna? Vaše dítě se uči držet malé předměty ve svých ručičkách.

  • 46. týden

    Vaše děťátko už se doopravdy směje a zkouší s vámi nějak komunikovat.

  • 47. týden

    Vaše dítě vás nyní nonstop sleduje a pozoruje, a to proto, že se učí svýma očima zaměřovat předměty a osoby, i když se hýbou. 

  • 48. týden

    A je to tady - lebeční fontanela vašeho kojence je ta opravdová. To je také zlom, kdy se z novorozence stává kojenec.

  • 3. měsíc

    Vaše dítě si nyní plně uvědomuje své vlastní ruce, více se směje a hlavně, má své vlastní spací návyky. Děťátko už začíná spát celou noc - malá výhra pro vás!

  • 4. měsíc

    Kolem čtvrtého měsíce děti dosahují dalšího význameného milníku ve svém fyzickém vývoji. Vaše dítě už váží dvakrát tolik, než když se narodilo. A hlavně, s malou oporou a pomocí už umí sedět a začíná chápat příčiny a následky věcí. 

  • 5. měsíc

    Váš kojenec už storpocentně rozpozná důvěrné známé obličeje. Také už se umí pomalu převalit ze strany na stranu, ze zad na bříško a pomalu se začíná stavět na nohy. 

  • 6. měsíc

    A je to tady! Už můžete se svým děťátkem mluvit. Vaše dítě už umí vydávat specifické zvuky, když je šťastné nebo když je smutné. Také začíná reagovat, když slyší své jméno a doslova miluje se na sebe dívat do zrcadla!

  • 7. měsíc

    Život začíná být ještě náročnější a vy zaneprázdněnější. Váš malý zázrak se stává mistrem v sezení a natahování se pro hračky a navíc už začíná lézt!

  • 8. měsíc

    Vaše dítě začíná objevovat svět ještě důkladněji, a to skrze jeho chuť a hmat! Když dítě spozoruje objekt, který nutně potřebuje vzít do rukou, už si pro něj umí dolézt!

  • 9. měsíc

    Nejviditelnější vývoj? Vaše dítě vám už umí zamávat na rozloučenou. A čím blíže je vaše děťátko batolecímu věku, tím větší je šance, že už udělá své první krůčky!

  • 10. měsíc

    10. měsíc je považován za jeden z nejvýraznějších milníků ve vývoji dítěte. Děťátko již teď s největší pravděpodobností umí samo stát a krmit se.

  • 11. měsíc

    Poslední měsíc, kdy je miminko miminkem! Těsně před prvními narozeninami dítěte jste obdarováni vy, rodiče. Vaše děťátko vás může, sem tam, začít oslovovat "mami" a "tati". 

  • 12. měsíc

    Gratulujeme! První narozeniny vašeho dítěte jsou tu! A je co slavit, vaše dítě ušlo ohromný kus cesty! Nyní už umí chvíli stát bez jakékoliv odpory, začíná pít z lahvičky a začíná objevovat byt, ve kterém již rok žije. Po svých!

  • 13. měsíc

    Biopron Kids+

    Vaše batole získává stále větší kontrolu nad okolním světem. Vaše dítě se k vám náhle doslova přilepí, kdykoliv jenom pomyslíte na to, že byste odešla z pokoje. Ale nebojte, tato fáze sama, do druhých narozenin odezní.

  • 14. měsíc

    Vaše dítě vám začíná rozumět a už i zná pár slovíček. Nebuďte překvapeni, když vám váš drobeček odpoví na otázku, jestli má hlad nebo jestli chce pomazlit. Na co nyní stoprocentně nezapomenout? Kdykoliv jdete ven, mějte po ruce zdravou svačinku!

  • 15. měsíc

    Koordinace očí a rukou vašeho dítěte je každým dnem dokonalejší, už může dokonce i skládat předměty dohromady. V tomto věku už by vám mohlo pomoct navyknout si na denní nebo spíše noční režim, kdy půjde děťátko spát. Zejména vy to náležitě oceníte!

  • 16. měsíc

    Přemýšlíte poslední dobou, kde jste během své dosavadní výchovy udělala chybu? Vaše roztomilé dítě používá nyní zuby víc jako zbraň než k jídlu? Zachovejte chladnou hlavu. V tomto věku je to naprosto normální součást vývoje. 

  • 17. měsíc

    Bála jste se někdy, že budete řešit záchvaty vzteku vašeho dítěte? Tyto ataky jsou způsobené především tím, že dítě ještě neumí plně komunikovat se světem, a tak jekot, řev a pláč jsou jediné projevy, na které stoprocentně "zaberete". 

  • 18. měsíc

    Malý 18měsíční tip pro vás: pochvalte nahlas své dítě, když udělá něco dobře nebo správně. Často mu děkujte a říkejte, že udělal věci správně!

  • 19. měsíc

    Už je čas na nočník? Možná pomaličku ano. Krůček po krůčku můžete začít učit vaše dítě přivykat si na nočník. Je to pro něj nová aktivita, která vyžaduje spoustu koordinovaných dovedností, ale znáte to, bez práce nejsou koláče. 

  • 20. měsíc

    Máte pocit, že vaše dítě miluje hudbu a tanec? Když děti v tomto věku slyší hudbu, okamžitě začnou tančit. Nebo se alespoň pohupovat a hýbat do hudby. To je skvělé pro vývoj nervové soustavy. Takže, vzhůru do toho!

  • 21. měsíc

    Když se vaše děťátko usměje, vidíte plnou pusu krásných malých zoubků. Ale i když postupně vypadají, jsou velmi důležité, protože drží místo těm dospěláckým, které brzy přijdou na řadu. Takže se o ně dobře starejte a naučte to i svého drobečka.

  • 22. měsíc

    Buďme upřímní. Máte vedle sebe malého špiona. Vaše dítě se v tomto věku naučí zhruba jedno slovo za den, což znamená, že vás poslouchá doopravdy nonstop. Také už pomalu skládá dohromady dvojslovné spojení jako například: "Mami, pojď" apod.

  • 23. měsíc

    A tady přichází ta zábavná část. Hra "dítě vidí-dítě dělá" je tady! A vy se před ním ani před onou hrou neschováte. Takže, cokoliv řeknete nebo uděláte, vaše dítě bude dělat přesně podle vašeho vzoru. 

  • 24. měsíc

    A je to tu! Druhé narozeniny vašeho děťátka! Vaše dítě stále roste, ale teď už pomaleji než předtím. Užijte si to!

Produkty